Lauwwarme aardappelsalade

 

Foto Cathy Van de Moortele

Eentje uit de oude doos en zeer eenvoudig om te maken, maar daarom niet minder lekker: lauwwarme aardappelsalade. Dresseer de salade wanneer de aardappeltjes nog warm zijn, zodat ze de olie en azijn goed kunnen opnemen.

Wat hebben we nodig:

  • 4 kookvaste aardappelen, geschil en gewassen
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • peper van de molen
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel azijn

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de aardappelen in kleine blokjes en stoom ze gaar.
  • Doe de gestoomde aardappeltjes in een kom en strooi er de peterselie, pijpajuintjes en mosterdzaadjes over.
  • Kruid met peper en zout.
  • Dresseer met de olijfolie en azijn nu de aardappelblokjes nog warm zijn.
  • Serveer deze salade lauwwarm.

TIP:

Bij mij mag er altijd wat meer azijn (Blauwe Hand) bij.

Reacties