Mascarpone aardbeimousse

 

Foto Cathy Van de Moortele

Vorig weekend maakte ik een grote voorraad aardbeiconfituur met 4kg aardbeien. Daar komen we al een eind mee. Confituur is niet alleen lekker op brood, maar ik verwerk het ook graag in desserts. Mijn oorspronkelijk plan was een biscuit met mascarpone maar het is een mascarpone aardbeimousse geworden. Zo zie je maar, wanneer je gedachten boordevol ideeën zitten...

Wat hebben we nodig:

  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr slagroom 40%
  • 60 gr fijne griessuiker
  • 3 eiwitten
  • snuifje zout
  • 100 gr (zelfgemaakte) aardbeiconfituur
  • 100 gr aardbeien, gewassen en ontkroond

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de mascarpone met de slagroom en de suiker in de kom van de Kenwood.
  • Sluit de draadklopper aan en mix alles mooi stevig.
  • Klop de 3 eiwitten stevig op met het snuifje zout. Klop ze echter niet té droog.
  • Klop 1/3 van de eiwitten met de confituur door de room. Er mogen nog slierten aardbeiconfituur te zien zijn, dat maakt het speelser.
  • Spatel de rest van de eiwitten in 2x voorzichtig door de room.
  • Breng alles over in een spuitzak met brede, ronde spuitmond en vul er 6 glaasjes mee.
  • Zet de mousse minstens 1u in de koelkast.
  • Snij de de aardbeien in zeer fijne blokjes.
  • Werk de mousse af met de fijngesneden aardbeien.

TIP:

Je kan de aardbeien ook vervangen door abrikozen en abrikozenconfituur gebruiken.
De eierdooiers hebben we niet nodig in dit recept.

Reacties