Romeinse sla met manchego en aardbei

 

Foto Cathy Van de Moortele

Deze Spaanse pittige kaas wordt gemaakt met melk van het Spaanse manchega schaap. Hij is romig en smelt weg in deze salade. De aardbeien gaan er perfect bij en samen met de crunch van de Romeinse sla en de geroosterde amandelen, is dit een prima afsluiter van de zomer.

Wat hebben we nodig:

  • 1 Romeinse sla
  • 1 rode ui, gepeld en in fijne blokjes gesneden
  • 10 aardbeien, gewassen en ontkroond
  • 50 gr amandelstiftjes (of amandelschilfers)
  • verse bieslook, gesnipperd
  • 1 spie Manchego kaas
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • peper van de molen
  • zout

Hoe gaan we te werk:

  • Snij de Romeinse sla in de lengte door met je koksmes. Snij de sla nogmaals in de lengte door maar hou de voet intact. Snij nu reepjes van de sla.
  • Was de sla en droog ze in de slazwierder. Schik de sla in een grote kom of op een groot bord.
  • Strooi de uisnippers over de sla. 
  • Snij de aardbeien in plakjes en strooi ze over de salade.
  • Rooster de nootjes goudbruin in een droog pannetje over medium-hoge warmte. Blijf bij de pan, want ze kunnen snel verbranden. Strooi de nootjes over de sla.
  • Versier de salade met de bieslook.
  • Gebruik je julienneschraper om lange slierten van de Manchego te halen en leg die op de sla.
  • Werk af met olijfolie, balsamico, peper en zout.


TIP:

Je kan de ui ook in fijne ringen snijden.
De amandelstiftjes haal ik bij Albert Heijn.
Dit is een last minute salade, maak ze niet op voorhand.


Reacties