Romige kip in tomatensaus

 

Foto Cathy Van de Moortele

Mijn Le Creuset Tarte Tatin pan wordt niet alleen gebruikt voor deze heerlijke taart, maar ze is ook uitermate geschikt voor dit gerecht: romige kip in tomatensaus. Zo lekker! Ik heb er pasta bij geserveerd maar je kan er uiteraard ook bijvoorbeeld aardappelpuree of rijst bij geven. Geniet er van!

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 4 kipfilets, drooggedept
  • peper van de molen 
  • zout
  • 250 gr champignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
  • enkele chilivlokjes voor pit
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 600 gr tomatenblokjes
  • 220 ml slagroom
  • basilicumblaadjes, gescheurd
  • 300 gr korte pasta
  • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de pan op het vuur met wat olijfolie.
  • Kruid de kipfilets aan beide zijden met peper en zout.
  • Bak de filets mooi bruin aan beide zijden en leg ze daarna in een kommetje.
  • Voeg wat extra olie toe en bak de champignons bruin en krokant. Doe de champignons bij de kip in het kommetje.
  • Voeg opnieuw wat extra olie toe en doe de chili in de pan. Laat die even toasten in de olie. Doe er de tomatenpuree bij en roer goed. Zorg dat de tomatenpuree niet aanbakt. 
  • Giet de tomatenblokjes in de pan, samen met de room en strooi er de basilicumblaadjes bij.
  • Meng alles door elkaar en breng de saus aan de kook.
  • Laat de saus zo'n 3 min doorkoken en leg er dan de kipfilets in met de champignons.
  • Zet het vuur wat zachter en laat de kipfilets garen.
  • Ondertussen kook je de pasta beetgaar.
  • Voeg de pasta toe aan de saus, samen met een pollepel van het pastakookvocht. Dit zal je helpen om de pasta te verdelen over de pan en het maakt de saus nog lekkerder.
  • Laat de pasta nog even verder garen in de saus.
  • Strooi de Parmezaanse kaas over het gerecht, roer om en dien op.

TIP:

Ik gebruik mijn zelfgemaakte chunky tomatensaus in dit gerecht, maar je kan uiteraard ook gewone tomatenblokjes nemen.

Reacties