Zachte wafeltjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik had net beslag gemaakt voor een viervierde cake, maar had ook wel heel erg trek in een warme, zachte wafel. Het wafelijzer is altijd gebruiksklaar en staat vooraan in de kast en was dan ook in enkele minuten opgewarmd. Dit recept is goed voor 7 zachte wafels.
Wat hebben we nodig:
- 100 gr fijne griessuiker
- 100 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 100 gr eieren (2 eieren), op kamertemperatuur
- 100 gr zelfrijzende bloem
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm het wafelijzer voor. Ik gebruik liefst de malle voor Brusselse wafels wanneer ik dit soort wafeltjes wil bakken.
- Klop de suiker met de boter heel goed op in de Kenwood, met de draadklopper. Neem daar je tijd voor. Hoe beter de suiker en de boter opgeklopt zijn, hoe lekkerder de wafeltjes.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop telkens goed na elke toevoeging.
- Zeef de bloem en voeg ze in 2x toe aan het beslag.
- Meng nogmaals goed.
- Met een roomijsschep proportioneer je het beslag.
- Bak de wafeltjes tot ze mooi gekleurd zijn en laat ze afkoelen op een rooster.
Bewaar de wafeltjes na afkoelen in een Tupperwaredoos.
Reacties