Ovenschotel spinazie cottage cheese

Foto Cathy Van de Moortele

Heb je al eens cottage cheese of hüttenkäse gekocht? Deze kleine vlokjes verse kaas zorgen voor een bijzonder mondgevoel en ik vind het wel fijn als je toch een beetje "beet" hebt bij het eten van zuivel.

Gewoon, omdat cottage cheese heel goed samengaat met spinazie: een sublieme ovenschotel! Gebruik zeker cheddarkaas in deze schotel en geen Emmental of gruyère of mozzarella.

Wat hebben we nodig:

  • 1 grote zak verse spinazie, gespoeld en gedroogd (450 gr)
  • vetstof
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • peper van de molen
  • zout
  • 6 eieren (300 gr), losgeklopt
  • 500 gr cottage cheese
  • 30 gr bloem
  • 175 gr oranje cheddar, vers geraspt
  • 175 gr mature cheddar, vers geraspt
  • 60 gr boter, gesmolten

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een rechthoekige ovenschaal lichtjes in met boter.
  • Hak de spinazie fijn.
  • Laat wat vetstof smelten in een grote kookpot en fruit er de uitjes in aan.
  • Voeg de look toe en laat even mee fruiten. Laat zeker niet kleuren.
  • Voeg de spinazie in deeltjes toe en laat ze slinken.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en nijp er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Meng de spinazie met de eieren, de cottage cheese, bloem, cheddar en gesmolten boter.
  • Giet alles in de voorbereide ovenschaal.
  • Kruid af met peper en zout en roer nog eens om.
  • Zet de schaal 1u in de oven.

TIP:

Je kan ook nog gegaarde aardappelschijfjes in de schotel verwerken.
Een ideale koolhydraatarme en vegetarische ovenschotel.
Deze ovenschotel is behoorlijk zwaar en is voor 4 personen bedoeld. Serveer hem met een frisse kruidensalade.

Reacties