Savoiardo sardo
Foto Cathy Van de Moortele |
Een mondvol, de benaming voor deze Italiaanse zachte koekjes. Een koekje dat het prima doet in tiramisu, maar dat je ook zo kan eten.
Wat hebben we nodig:
- 4 eieren (50 gr per stuk)
- 1 eierdooier
- 85 gr fijne griessuiker
- zeste van 1 citroen
- snuifje zout
- 85 gr patisseriebloem
- 20 gr maïzena
- bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 160°C en zet 2 bakplaten klaar met bakpapier.
- Voorzie een spuitzak met rond mondje.
- Scheid de eieren.
- Klop de 5 eierdooiers op met de helft van de suiker. Neem hier ruim de tijd voor, zodat het beslag mooi dik wordt.
- Voeg de citroenzeste toe.
- Klop de eiwitten op met de andere helft van de suiker en het zout.
- Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het beslag.
- Zeef de bloem met de maïzena boven de kom en spatel ze voorzichtig door het beslag.
- Spuit koekjes van 10 cm op de bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze lopen uit.
- Bak de koekjes 20 - 25 min of tot ze lichtgekleurd zijn.
- Bestuif de koekjes na het bakken met een fijn laagje bloemsuiker.
- Laat de koekjes 5 min op de bakplaat liggen en breng ze dan over naar een taartrooster om volledig af te koelen.
TIP:
Gebruik deze koekjes eens om tiramisu te maken.
Deze koekjes hebben iets weg van een biscuit.
Reacties