Savoiardo sardo

Foto Cathy Van de Moortele

Een mondvol, de benaming voor deze Italiaanse zachte koekjes. Een koekje dat het prima doet in tiramisu, maar dat je ook zo kan eten.

Wat hebben we nodig:

  • 4 eieren (50 gr per stuk)
  • 1 eierdooier
  • 85 gr fijne griessuiker
  • zeste van 1 citroen
  • snuifje zout
  • 85 gr patisseriebloem
  • 20 gr maïzena
  • bloemsuiker

Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 160°C en zet 2 bakplaten klaar met bakpapier. 
  • Voorzie een spuitzak met rond mondje.
  • Scheid de eieren.
  • Klop de 5 eierdooiers op met de helft van de suiker. Neem hier ruim de tijd voor, zodat het beslag mooi dik wordt.
  • Voeg de citroenzeste toe.
  • Klop de eiwitten op met de andere helft van de suiker en het zout.
  • Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het beslag.
  • Zeef de bloem met de maïzena boven de kom en spatel ze voorzichtig door het beslag.
  • Spuit koekjes van 10 cm op de bakplaat. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze lopen uit.
  • Bak de koekjes 20 - 25 min of tot ze lichtgekleurd zijn.
  • Bestuif de koekjes na het bakken met een fijn laagje bloemsuiker.
  • Laat de koekjes 5 min op de bakplaat liggen en breng ze dan over naar een taartrooster om volledig af te koelen.

TIP:

Gebruik deze koekjes eens om tiramisu te maken.
Deze koekjes hebben iets weg van een biscuit.


Reacties