Kippensoep met saffraan en orzo

Foto Cathy Van de Moortele

Herfstweer vraagt om lekkere soepjes. Overlaatst maakte ik een kippensoep met rijst en saffraan op het werk en dat is bijzonder goed meegevallen. Tijd om deze soep thuis ook eens te serveren.

Wat hebben we nodig:

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 stengels selder, schoongemaakt en in fijne maantjes gesneden
  • 2 wortels, geschraapt en in plakjes gesneden
  • 1/2 gele courgette, in brunoise gesneden
  • steeltjes van peterselie, heel fijn gesnipperd
  • 75 gr orzo
  • 2.5 l verse kippenbouillon, heet
  • enkele saffraandraadjes
  • peper van de molen
  • zout
  • 100 gr gekookte kip uit de bouillon, in hapklare stukjes verdeeld
  • enkele blaadjes rucola
  • 2 zachtgekookte eitjes, gepeld en gehalveerd
  • bladpeterselie, grof gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Doe de olie in een hete pan en laat ze warm worden.
  • Fruit de ui glazig en voeg de selder, wortel en courgette toe.
  • Fruit deze groentjes mee aan.
  • Doe de fijngesnipperde peterseliesteeltjes en de orzo erbij en overgiet met de bouillon.
  • Kneus en week de saffraandraadjes een kwartiertje in een eetlepel hete bouillon en voeg ze daarna met de bouillon toe aan de soep.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat de soep zo'n 15 - 20 min garen of tot de orzo gaar is.
  • Leg in elke kom wat kip, enkele blaadjes rucola en een half zachtgekookt eitje.
  • Schep de hete soep over de garnituur en werk af met bladpeterselie.

TIP:

Goed voor 4 kommen soep.

Reacties