Tricolore marmercake

Foto Cathy Van de Moortele

Een cake doet het altijd! Ik hou van de geur die in de keuken hangt. Je hebt geen timer nodig. Kom maar uit je zetel als de geur je tegemoet komt, de cake is gegarandeerd goudkleurig gebakken en gaar. 

Wat hebben we nodig:

  • 25 gr pure cacao
  • 50 gr water, kokend
  • 50 gr fijne griessuiker
  • snuifje bakpoeder
  • 120 gr bloem
  • 100 gr patisseriebloem
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 250 gr boerenboter, op kamertemperatuur, in blokjes gesneden
  • snuifje zout
  • 160 gr fijne griessuiker
  • 5 eieren
  • 75 gr volle melk
Hoe gaan we te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Zet een vierkante bakvorm klaar en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Meng de cacao met het kokend water.
  • Roer de suiker door dit papje en zorg dat hij volledig oplost.
  • Voeg het bakpoeder toe en zet even aan de kant.
  • Zeef de twee soorten bloem en het bakpoeder samen in een kom. Herhaal deze stap.
  • Zet even aan de kant.
  • Klop de boter op met het zout en de suiker, tot een lichtgele massa.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop telkens goed na elke toevoeging.
  • Voeg de helft van de droge ingrediënten toe en meng.
  • Voeg de melk toe en meng.
  • Voeg de rest van de droge ingrediënten toe en meng nogmaals.
  • Meng 325 gr van dit beslag met het chocoladepapje.
  • Giet 325 gr van dit beslag in de bakvorm. 
  • Tik de vorm tweemaal op je werkblad, zodat er geen luchtbelletjes in zitten.
  • Meng de rest van het chocoladebeslag met 225 gr van het witte beslag.
  • Giet dit beslag voorzichtig op het chocoladebeslag. Gebruik een spatel om het beslag voorzichtig te effenen.
  • Tik de vorm tweemaal op je werkblad, zodat er geen luchtbelletjes in zitten.
  • Giet de rest van het witte beslag in de vorm en effen met een spatel.
  • Tik de vorm éénmaal op je werkblad.
  • Schuif de vorm in de oven en laat de cake 1u bakken.
  • Laat de cake volledig afkoelen in de vorm. 
  • Draai de cake om op een rek en verwijder de vorm en het bakpapier.
  • Snij de cake in 3 lange banen en daarna in vierkantjes.
TIP:

Om het 2e en 3e beslag netjes in de vorm te verdelen, kan je het deeg in een spuitzak doen.
Gebruik maar 4 eieren als je grote eieren hebt. Mijn eitjes wegen standaard 50 gr.




Reacties