Minestrone

Foto Cathy Van de Moortele

Donker weer, nat buiten, heel veel dwarrelende en kleurrijke herfstblaadjes: tijd voor een even kleurrijke herfstsoep. Minestrone zit tjokvol groentjes en wordt niet gemixt of gepasseerd. Het is een tomatensoep en er zitten ook kleine pastavormpjes in. Zalig!

Wat hebben we nodig:

  • olijfolie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1/2 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 steel groene selder, schoongemaakt en in fijne maantjes gesneden
  • 1/2 koolrabi, geschild en in fijne brunoise gesneden
  • 1 grote wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 dikke prei, schoongemaakt en gesnipperd
  • 2 tenen look, schoongemaakt en gesnipperd
  • 10 sperziebonen, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
  • 500 ml passata van tomaat
  • 1 l groentebouillon, heet
  • peper van de molen
  • zout
  • 75 gr kleine pastavormpjes
  • verse krulpeterselie, gesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Laat wat olijfolie goed warm worden in een grote pot.
  • Fruit de uien glazig en voeg de selder, koolrabi en wortel toe.
  • Fruit alle groentjes tot ze wat zachter zijn en voeg dan de prei, look en boontjes toe.
  • Overgiet met de passata en de hete groentebouillon.
  • Breng de soep aan de kook en laat ze daarna zachtjes garen tot de groentjes zacht zijn.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Laat de pasta op het laatste meegaren in de hete soep.
  • Werk af met krulpeterselie.

TIP:

Geef wat krokant brood bij de soep en je hebt een volledige maaltijd.
Heb je een klein blikje witte bonen in huis? Giet ze af, spoel ze en voeg ze op het laatste toe aan de soep.


Reacties