Geconfijte knoflook
Jullie vragen zich vast al af, of ik ook nog wel eens iets klaar maak, dat niet sous-vide gegaard wordt. Ik geef het toe: het is een zalige manier van garen en ik berg mijn sous-vide bak dan ook niet meer op, hij blijft op het werkblad staan.
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 bollen look
- kwaliteitsvolle olijfolie
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm het warmwaterbad voor en stel je sous-vide apparaat in op 3u en 90°C.
- Maak de teentjes knoflook los en verwijder de velletjes.
- Doe alle tenen look in een vacumeerzakje en giet er een eetlepel olijfolie bij.
- Trek de zak vacuüm.
- Confijt de knoflook gedurende 3u.
- Giet alles in een steriel bokaaltje en giet er nog wat extra olijfolie bij.
- Sluit goed af en bewaar max 1 maand in de koelkast.
TIP:
Heerlijk door aardappelpuree.
Heb je een vacumeerkamer waarmee je vloeistoffen kan vacumeren? Doe dan gerust meer olijfolie in de zak. Mijn toestel kan niet zo goed overweg met vloeistof, vandaar de kleine hoeveelheid olijfolie in mijn recept.
Reacties