Gegrilde goudbrasem
Foto Cathy Van de Moortele |
Een lekker wit visje, die goudbrasem (dorade royale of zeebrasem, daar staat hij ook onder gekend). Heerlijk op de BBQ, maar zeker ook ideaal om binnenshuis te maken in je grillpan of in de oven in een papillotte met wat witte wijn en groene kruiden. In de grillpan wordt het velletje mooi knapperig. De vis is reeds voor jou schoongemaakt en gefileerd, zodat je zonder problemen en graatvrij aan je maaltijd kan beginnen.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 3 goudbrasems, ontdooid en droog gedept
- peper van de molen
- zout
- chilivlokjes
- mix van verse groene kruiden (kervel, peterselie, oregano, dragon, salie,...)
- 2 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
- kruim van oud brood, uit elkaar getrokken in stukjes
Hoe gaan we te werk:
- Zet een grillpan op het vuur en laat ze zachtjes opwarmen. Vet de pan goed in met olijfolie en laat ze goed heet worden.
- Kruid de vis aan beide zijden met peper, zout en enkele chilivlokjes voor extra pit.
- Strooi wat van de verse kruiden over de vis en besprenkel hem goed met olijfolie.
- Leg de vis op de velkant in de hete grillpan. Je moet het horen "sizzlen", dan is je pan zeker heet genoeg.
- Grill de vis aan beide kanten.
- Ondertussen zet je een pan op met een flinke laag olijfolie.
- Laat de lookplakjes frituren in de olie en verwijder ze, voor ze gaan kleuren.
- Strooi de stukjes broodkruim in de pan met olie en laat die krokant worden.
- Laat de broodkorstjes uitlekken op keukenpapier en strooi ze over de vis.
TIP:
Giet de lookolie door een zeefje en bewaar ze om later opnieuw te gebruiken.
Ik bestel wel vaker vis bij Gambas@home. Alles wordt netjes thuis geleverd.
Bij dit gerecht heb ik een risotto van fregola geserveerd, ovengeroosterde venkel/rodeui/courgette en geroerbakte paprikablokjes.
Reacties