Koffie Verkeerd mousse

Foto Cathy Van de Moortele

Een top dessertje van Jeroen Meus! Schrijf dit recept alvast maar op je kerstlijstje, dan moet je niet langer op zoek naar een dessert. Luchtig, koffie, slagroom... hoe kan je het niet lekker vinden?

Wat hebben we nodig:

  • 7 gr gelatineblaadjes
  • 150 ml koffie
  • 3 eierdooiers
  • 150 gr fijne griessuiker
  • 3 eiwitten
  • 450 ml slagroom
  • 300 ml slagroom
  • 60 gr bloemsuiker
  • espressopoeder
  • 8 chocolade koffiebonen als decoratie

Hoe gaan we te werk:

  • Neem een plat bakje met koud water en leg daar de gelatineblaadjes 30 min in te week.
  • Knijp de geweekte blaadjes goed uit en los ze op in de warme koffie. Roer goed zodat er geen klontertjes zijn.
  • Klop de eierdooiers met de suiker op in de Kenwood, met de draadklopper. Blijf goed kloppen tot je een witte massa krijgt.
  • Klop de eiwitten stijf.
  • Meng de lauwe koffie voorzichtig onder de ruban (eierdooiers met suiker) met een silicone spatel.
  • Spatel de helft van de eiwitten door de ruban en daarna de rest.
  • Klop 450 ml slagroom lobbig en spatel die voorzichtig door de mousse.
  • Verdeel de mousse over 8 glazen.
  • Zet de mousse zeker 2u in de koelkast, zodat hij kan opstijven.
  • Klop 300 ml slagroom op met de bloemsuiker. Klop niet te ver door, de slagroom mag lobbig zijn.
  • Breng de slagroom over in een spuitzak met brede, ronde spuitmond.
  • Spuit op elke portie mousse, een mooie toef slagroom.
  • Bestuif de slagroom met espressopoeder. Gebruik hiervoor een klein zeefje.
  • Werk af met de chocoladebonen.

TIP:



Reacties