Aardappelsoufflés
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- 100 gr Grana padano, geraspt
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 200 ml halfvolle melk
- 4 eierdooiers
- peper van de molen
- zout
- 4 eiwitten
Hoe gaan we te werk:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Boter 6 soufflévormpjes goed in en zorg dat het bovenste randje vetvrij is.
- Kook de aardappelen gaar en giet ze af. Laat de aardappelen uitdampen.
- Duw de aardappelen door de aardappelpers in een kom.
- Meng de aardappelen met de geraspte kaas en de peterselie.
- Klop de melk met de eierdooiers en zet ze op een laag vuurtje om de melk op te warmen. Zorg ervoor dat de eieren niet gaan stollen.
- Kruid de melk met flink wat peper en zout.
- Roer de melk/eieren door de aardappelen en laat even staan.
- Klop de eiwitten op, maar zorg dat ze niet te droog worden.
- Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over de 6 potjes.
- Zet de soufflés 20 min in de oven, tot ze mooi gerezen en gekleurd zijn.
- Serveer meteen in de ramekins.
TIP:
Je kan dit gerecht niet op voorhand maken. Je kan wel de puree al maken en mengen met de melk/eieren, maar de opgeklopte eiwitten doe je pas op het laatste moment erbij.
Heb je geen aardappelpers? Dan kan je een passe-vite gebruiken of een gewone pureestamper. Zorg dat je aardappelen goed gaar maar niet mushy zijn.
Reacties