Zonnevis

Foto Cathy Van de Moortele
Had jij al eens van zonnevis gehoord? Ik alvast niet. Je vindt hem ook wel eens onder de naam John Dory. Een lekkere witte, stevige vis, ideaal om te bakken in de pan.

Wat hebben we nodig:
  • 3 zonnevisfilets, ontdooid en drooggedept
  • citroenpeper 
  • zout
  • boerenboter
  • verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Snij het vel van de zonnevisfilets op 3 plaatsen in met een scherp mesje. Dit zal ervoor zorgen dat de vis niet opkrult tijdens het bakken.
  • Kruid de vis met citroenpeper en zout.
  • Laat een ruime hoeveelheid boter goed warm worden in een pan, waar de visfilets net in passen.
  • Wanneer het schuim van de boter wegtrekt, leg je de filets in de boter (velkant bovenaan).
  • Bak de filets mooi bruin aan één kant en bak ze nadien op de velkant.
  • Strooi de verse bieslook over de vis en dien op.
TIP:

De filets zijn los ingevroren en dus makkelijk te ontdooien: je neemt gewoon wat je nodig hebt.

Reacties