Filet pure van kalfsvlees
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 2 filet pure van kalf, 2.5 cm dik
- 1 tak rozemarijn
- enkele roze (of groene) peperbollen
- zout
- geklaarde boter
Hoe gaan we te werk:
- Bevestig de sous-vide precision cooker aan een hittebestendige kom.
- Vul de kom met minstens 6 l water.
- Stel de precision cooker in op 2u en 54°C.
- Vouw de rand van een vauümzak om (zodat hij niet vuil wordt bij het vullen) en stop er de steaks in.
- Vul aan met de rozemarijn en de roze peperbollen.
- Trek de zak hermetisch.
- Leg de steaks in het warmwaterbad van zodra de juiste temperatuur is bereikt.
- Laat de steaks 2u garen.
- Knip de zak open. Gooi de rozemarijn en peperbollen weg.
- Dep het vlees voorzichtig droog en hou warm.
- Verhit een gietijzeren pan en laat er wat geklaarde boter in smelten.
- Bak de steaks kort aan beide zijden.
- Kruid met zout en dien op.
TIP:
Stop ook wat geklaarde boter in de vacumeerzak. Gebruik deze na het garen als basis voor je saus.
Reacties