Spaghetti met prosciutto en tomaat
![]() |
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 300 gr pastabloem di Cecco
- 1 snuifje zout
- 1 koffielepel kurkuma (voor de kleur)
- 1 koffielepel olijfolie
- 100 - 120 gr water
- olijfolie
- enkele chilivlokjes
- 3 plakjes prosciutto
- 5 zwarte tomaatjes, in 4 gesneden
- verse peterselie, gesnipperd
- oude geitenkaas, geraspt
- Doe de pastabloem in een kom en meng met het zout en de kurkuma.
- Voeg de olijfolie en 100 gr van het water toe.
- Kneed tot een soepel deeg. Voeg extra water toe als het deeg te droog blijft.
- Laat het deeg 30 min rusten in een diepvrieszakje.
- Rol het deeg uit tot lange vellen en bestuif met wat extra pastabloem, zodat de vellen sneller drogen.
- Maak van de vellen spaghetti en laat die minstens 10 min drogen op een pastadroogrek.
- Breng een pot met ruim, gezouten water aan de kook.
- Ondertussen zet je een hapjespan op het vuur.
- Laat wat olie warm worden in de pan en fruit de chilivlokjes aan.
- Leg de plakjes prosciutto in de olie en laat ze krokant worden. Laat de ham uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de tomaatjes toe aan de pan, samen met de peterselie.
- Ondertussen kook je de spaghetti al dente.
- Giet de pasta af en hou wat pastakookvocht apart.
- Meng de pasta met de tomaat en voeg wat kookvocht toe om alles makkelijker door elkaar te kunnen scheppen.
- Werk af met geitenkaas en de prosciutto.
Dit gerecht kan je niet echt heropwarmen.
Reacties