Spaghetti met prosciutto en tomaat

Foto Cathy Van de Moortele
Na het werk ga ik graag snel aan tafel. Mijn favoriete na-het-werk-maaltijden, zijn dan ook pastagerechten. De verse pasta maak ik overdag al klaar en laat die drogen op het pastadroogrek. Na het werk hoef ik dan enkel de pot met water nog op te zetten en de saus te maken. De saus van vandaag neemt ook maar 10 min in beslag. Snel aan tafel dus!

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr pastabloem di Cecco
  • 1 snuifje zout
  • 1 koffielepel kurkuma (voor de kleur)
  • 1 koffielepel olijfolie
  • 100 - 120 gr water
  • olijfolie
  • enkele chilivlokjes
  • 3 plakjes prosciutto
  • 5 zwarte tomaatjes, in 4 gesneden
  • verse peterselie, gesnipperd
  • oude geitenkaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de pastabloem in een kom en meng met het zout en de kurkuma.
  • Voeg de olijfolie en 100 gr van het water toe.
  • Kneed tot een soepel deeg. Voeg extra water toe als het deeg te droog blijft.
  • Laat het deeg 30 min rusten in een diepvrieszakje.
  • Rol het deeg uit tot lange vellen en bestuif met wat extra pastabloem, zodat de vellen sneller drogen.
  • Maak van de vellen spaghetti en laat die minstens 10 min drogen op een pastadroogrek.
  • Breng een pot met ruim, gezouten water aan de kook.
  • Ondertussen zet je een hapjespan op het vuur.
  • Laat wat olie warm worden in de pan en fruit de chilivlokjes aan.
  • Leg de plakjes prosciutto in de olie en laat ze krokant worden. Laat de ham uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg de tomaatjes toe aan de pan, samen met de peterselie.
  • Ondertussen kook je de spaghetti al dente.
  • Giet de pasta af en hou wat pastakookvocht apart.
  • Meng de pasta met de tomaat en voeg wat kookvocht toe om alles makkelijker door elkaar te kunnen scheppen.
  • Werk af met geitenkaas en de prosciutto.
TIP:

Dit gerecht kan je niet echt heropwarmen.




Reacties