Zachte stokbroden
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 310 gr water
- 12 gr verse gist
- 1 snuifje suiker
- 500 gr broodbloem (ik heb Mistral gebruikt)
- 5 gr zout
- 30 gr melkpoeder
- 2 eetlepels olie
- boter
Hoe gaan we te werk:
- Doe het water in de kom van de Kenwood en breek er de gist in.
- Los de suiker op in het gistpapje.
- Stort de bloem op het vocht en voeg het zout, melkpoeder en de olie toe.
- Bevestig de kneedhaak en kneed het deeg 11 min.
- Voeg een klein beetje bloem toe als het deeg echt te plakkerig blijkt. Voeg niet meer toe dan nodig, zodat het brood niet te zwaar wordt.
- Laat het deeg 45 min rijzen in een lichtjes ingevette kom met deksel.
- Haal het deeg uit de kom.
- Ontgas het deeg en verdeel het deeg in 4 gelijke delen.
- Laat de 4 porties 15 min rusten onder een handdoek.
- Bol het deeg op en maak de porties langwerpig.
- Laat de 4 stokbroden nogmaals 45 min afgedekt rijzen op de bakplaten (gebruik bakpapier).
- Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C.
- Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze onmiddellijk met wat boter, zodat ze mooi zacht blijven.
TIP:
Bewaar de broodjes na afkoelen in een gesloten plastiek zak.
Bak de broden 20 - 25 min tot ze goudkleurig zijn.
Reacties