Tomatentaart

Foto Cathy Van de Moortele
Er zijn volop tomaten te verkrijgen. Ik koop ze graag in verschillende kleuren, precies wat ik gedaan heb voor deze prachtige tomatentaart.  Je kan uiteraard kruimeldeeg kopen in de winkel of zelf maken, maar vandaag heb ik gekozen voor bladerdeeg als bodem voor deze taart.
De tomatentaart heb ik afgewerkt met geraspte balsamico. Heerlijk!

Wat hebben we nodig:
  • 1 rond vel bladerdeeg
  • 20 gr paneermeel
  • 400 gr kleurrijke tomaatjes, gehalveerd
  • 1 eetlepel lookolie
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • verse basilicum, in stukjes getrokken
  • verse oregano, in stukjes getrokken
  • 1 koffielepel agavesiroop
  • 15 gr pecorino, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een geribbelde, ronde quichevorm in.
  • Leg het bladerdeeg in de vorm en druk goed aan in de groefjes.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het niet rijst tijdens het voorbakken.
  • Leg een groot vel bakpapier op het bladerdeeg en giet er bakparels op.
  • Bak de bodem 15 min voor.
  • Verwijder het bakpapier met de bakparels en bak het nog 5 min.
  • Strooi het paneermeel op het bladerdeeg. Dit zal er voor zorgen dat het sap van de tomaatjes niet in de bodem trekt en die mooi krokant blijft.
  • Strooi de geraspte kaas over het paneermeel.
  • Meng de tomaatjes met de olie.
  • Kruid met peper, zout, basilicum, oregano en agave.
  • Giet deze vulling in de voorgebakken vorm.
  • Bak de tomatentaart nog 25 min.
TIP:

Je kan deze taart zowel warm als koud eten.
Vervang de pecorino (schapenkaas) gerust door Parmezaanse kaas.



Reacties