Tomatentaart
Foto Cathy Van de Moortele |
De tomatentaart heb ik afgewerkt met geraspte balsamico. Heerlijk!
Wat hebben we nodig:
- 1 rond vel bladerdeeg
- 20 gr paneermeel
- 400 gr kleurrijke tomaatjes, gehalveerd
- 1 eetlepel lookolie
- peper van de molen
- fleur de sel
- verse basilicum, in stukjes getrokken
- verse oregano, in stukjes getrokken
- 1 koffielepel agavesiroop
- 15 gr pecorino, geraspt
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een geribbelde, ronde quichevorm in.
- Leg het bladerdeeg in de vorm en druk goed aan in de groefjes.
- Prik met een vork gaatjes in het deeg, zodat het niet rijst tijdens het voorbakken.
- Leg een groot vel bakpapier op het bladerdeeg en giet er bakparels op.
- Bak de bodem 15 min voor.
- Verwijder het bakpapier met de bakparels en bak het nog 5 min.
- Strooi het paneermeel op het bladerdeeg. Dit zal er voor zorgen dat het sap van de tomaatjes niet in de bodem trekt en die mooi krokant blijft.
- Strooi de geraspte kaas over het paneermeel.
- Meng de tomaatjes met de olie.
- Kruid met peper, zout, basilicum, oregano en agave.
- Giet deze vulling in de voorgebakken vorm.
- Bak de tomatentaart nog 25 min.
Je kan deze taart zowel warm als koud eten.
Vervang de pecorino (schapenkaas) gerust door Parmezaanse kaas.
Reacties