Steak Tartaar - Tartaat

Daar kijk je wel even van op hè, steak tartaat. Dacht je dat het een typfout was? Nee dus. Tartaat is een 100% West-Vlaams en ambachtelijk product, waarmee je thuis in een handomdraai je eigen steak tartare maakt. Ik had de Worcestershiresaus, tabasco, peper en zout al klaar gezet maar hallo: deze kruidenmengeling hoeft helemaal niets extra meer. Wat een fijn product!

Wat hebben we nodig:
  • 150 gr filet pure, ijskoud
  • 1 eierdooier
  • 35 gr JCG Tartaat
Hoe gaan we te werk:
  • Met een scherp koksmes snij je de filet pure heel fijn.
  • Meng het versneden vlees met de eierdooier en de Tartaat.
  • Gebruik een serveerring om de steak tartaat op het bord te plaatsen.
TIP:

Deze kruidenmengeling is geschikt voor vegetariërs. Binnenkort maak ik er een veggie Steak Tartaat mee. Stay tuned!
Gebruik dagverse eitjes, liefst van kippen die buiten lopen.
Wil je ook graag deze Tartaat (of de zalmmarmelade van JCG Cooking) in huis halen? Zie de JCG Cooking website voor de verkooppunten.

Foto Cathy Van de Moortele

Reacties