Churros uit Spanje

Foto Cathy Van de Moortele
Een graag gezien dessert in Spanje. Je moet het gewoon eens maken en zien hoe blij je er van wordt. Rol ze na het frituren in kaneelsuiker of serveer ze met vers gemaakte chocoladesaus... hmhmhm....
Ik denk dat ik dit vandaag maar eens klaar maak op het werk.

Wat hebben we nodig:
  • 250 ml water
  • 90 gr boerenboter
  • 30 gr fijne griessuiker
  • 120 gr patisseriebloem (ik heb Suprème gebruikt)
  • 1 snuifje zout
  • 120 gr eieren (2 grote eieren)
  • 180 ml room
  • 130 gr BLOC chocolade, gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water in een steelpannetje en laat er de boter en suiker in smelten. Je hoeft het niet aan de kook te brengen.
  • Stort de bloem en het zout op de gesmolten boter en roer goed met een houten lepel op een medium vuur, tot het deeg als een bal van de steelpan loslaat.
  • Doe het deeg in de kom van de Kenwood en klop los met de K-klopper.
  • Voeg de helft van de eieren toe en klop goed tot het ei volledig is opgenomen.
  • Voeg de rest van de eieren toe en klop opnieuw tot het ei volledig is opgenomen.
  • Stort het beslag uit op een plaatje en laat 10 min afkoelen.
  • Verwarm ondertussen de frituurpan voor op 190°C en zet een rooster klaar, waarop de churros straks kunnen afkoelen.
  • Giet de room in een steelpannetje en breng die aan de kook.
  • Doe de stukjes chocolade in een kom en giet er de kokende room op.
  • Laat 5 min staan zonder te roeren!
  • Roer om tot een mooie, gladde chocoladesaus.
  • Breng het beslag over in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Neem het spuitmondje niet te groot, want de churros blazen nog een beetje op in het hete frituurvet.
  • Hou een schaar bij de hand.
  • Nijp een sliert beslag uit de spuitzak en knip die af met de schaar. 
  • Leg niet teveel churro's in de frituurpan tegelijk. Ik vond 3 per keer het maximum.
  • Laat de churro's mooi kleuren aan één kant, draai ze om en laat ze dan ook kleuren aan de andere kant.
  • Laat de churro's uitdruppen op een rooster.
  • Serveer met de chocoladesaus.
TIP:

Je kan de churro's ook door kaneelsuiker rollen als je dat lekker vindt.

Reacties