Courgette wedges in de oven

Foto Cathy Van de Moortele
Ze zijn er weer: de courgettes! Heb jij er in je tuin staan of misschien krijg je ze wel cadeau van buren of familie? Courgettes zijn zalig en je kan er zoveel mee. Oogst ze wanneer ze nog fris en jong zijn, je hebt er zeker voldoende zodat je niet moet wachten tot ze groot en dik (en niet meer zo lekker) zijn.
Dit is een lekker bijgerecht bij de zalm die ik voor vandaag klaar maakte. Maar ze doen het even goed bij steak of zelfs als aperitiefhapje (als je ze wat kleiner maakt).

Wat hebben we nodig:
  • 1 jonge courgette, gewassen
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • oregano
  • enkele chilivlokjes
  • zelfgemaakt paneermeel
  • Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snij de uiteinden van de courgette weg en snij ze in 3 gelijke stukken.  Halveer deze 3 stukken.
  • Snij elke helft nogmaals in 2.
  • Snij nu wedges van de courgette en doe ze in een kom.
  • Besprenkel de courgettes met wat olijfolie.
  • Kruid met peper, zout, oregano, enkele chilivlokjes.
  • Strooi wat paneermeel over de courgettes en gebruik je "microplane" rasp om de kaas zo fijn mogelijk te raspen.
  • Hussel alles door elkaar met propere handen.
  • Leg de wedges naast elkaar op de bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet raken.
  • Bak de courgette 15 min in de hete oven, tot ze een mooi kleurtje hebben.
  • Serveer meteen.
TIP:

Je kan ook panko gebruiken ipv zelfgemaakt paneermeel. Dat maakt ze nog extra knapperig.

Reacties