Préparé

Foto Cathy Van de Moortele
Ik eet niet zo vaak een stokbroodje, maar als ik er eentje eet, dan is het over het algemeen belegd met préparé. Deze typische Belgische bereiding gaat gewoon heel goed samen met een (liefst wit) knapperig stokbrood. Plakjes hardgekookt ei, augurken, fijngesnipperde ui, tabasco... laat maar komen.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr rundaméricain (gemalen rundvlees)
  • 15 gram mayonaise
  • 10 gr mosterd
  • 20 gr curryketchup
  • 15 gr tomatenpuree
  • peper van de molen
  • zout
  • scheutje Worcestershiresaus
  • snuifje cayennepeper
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de rundaméricain met de mayonaise, mosterd, curryketchup en tomatenpuree.
  • Kruid met peper, zout, Worcestershiresaus en cayenne.
  • Rauw vlees eet je best de dag zelf op, ten laatste daags nadien.
TIP:

Je kan ook wat varkensgehakt mengen onder de préparé.

Reacties