Eenpansgerecht kip en pasta

Foto Cathy Van de Moortele
Wat ben ik verheugd, dat ik jullie elke dag opnieuw inspiratie kan geven voor een lekkere maaltijd. Voor vandaag voorzie ik een eenpansgerecht, met kip en pasta. Makkelijker kan het niet. Zet de pot op een laag vuurtje en laat het gerecht langzaam garen. Zo krijg je namelijk extra smaak zonder extra inspanning te moeten doen. Wie wil dat nu niet?

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie
  • boter
  • 3 kippenbillen met vel, drooggedept
  • peper en zout
  • 1 grote ui, gepeld en grof gesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld
  • 1 rode paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
  • 2 wortels, geschraapt en in dunne plakjes gesneden
  • 50 ml rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • enkele takjes verse oregano en thijm
  • 10 zwarte olijven
  • 150 gr pasta
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat olijfolie en boter warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
  • Kruid de kippenbillen met peper en zout.
  • Bak de kippenbillen mooi bruin aan beide zijden en haal ze uit de pan.
  • Fruit de uien glazig in de pot en voeg dan de look, de paprikareepjes en wortels toe.
  • Roer goed om en laat ze even meefruiten.
  • Blus met de rode wijn. Laat de rode wijn praktisch uitkoken.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. 
  • Spoel het blik om met water en voeg dat water ook toe.
  • Bind de oregano en thijm vast met keukentouw en hang deze bouquet garni in de saus.
  • Kruid met peper en zout.
  • Breng de saus aan de kook en leg er de kippenbillen in.
  • Strooi de olijven over de saus en dek af met het deksel.
  • Laat de kip zachtjes garen.
  • Aan het einde van de gaartijd voeg je de pasta toe. Je laat de pasta meegaren in de saus, zodat hij veel smaak opneemt.
  • Gooi de bouquet garni en de tenen look weg. Die hebben hun dienst gedaan.
  • Serveer het gerecht goed warm.
TIP:

De volgende dag smaakt dit eenpansgerecht nog lekkerder. Wil je het pas daags nadien serveren? Wacht dan met het toevoegen van de pasta tot de volgende dag.

Reacties