Aardappelpuree met boursin en verse bieslook

Foto Cathy Van de Moortele
Verrijk jij je aardappelpuree wel eens met andere lekkere dingen? Vandaag heb ik karnemelk gebruikt ipv gewone melk en de puree nog lekkerder gemaakt door er boursin en verse bieslook aan toe te voegen. Yummy!

Wat hebben we nodig:
  • 800 gr puree aardappelen, geschild en in kleine stukken gesneden
  • 150 ml (karne)melk, heet
  • 50 gr boter
  • 150 gr boursin met bieslook
  • peper van de molen
  • zout
  • verse bieslook, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Stoom de aardappelen gaar of kook ze in water. 
  • Stamp de aardappelen fijn en meng ze met de hete (karne)melk, boter en boursin.
  • Kruid met peper en zout.
  • Roer de verse bieslook door de aardappelpuree en serveer meteen.
TIP:

Als je de aardappelen in water kookt, laat ze dan zeer goed uitdampen op het vuur, zodat ze zo droog mogelijk zijn.

Reacties