Zalm in bladerdeeg

Foto Cathy Van de Moortele
Zo eenvoudig, zo snel klaar en je verbaast er je gasten mee. Want zeg nu zelf: hoe mooi is dat! Serveer deze saumon en croûte met een groene salade. Lunchen is niet saai.

Wat hebben we nodig:
  • 1 verse Schotse zalmfilet van ongeveer 150 gr
  • dille
  • peper van de molen
  • enkele zoutvlokjes
  • 4 vierkantjes bladerdeeg uit de koelkast
  • 1 eierdooier
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de zalm voor je en zorg dat hij overal oven dik is. Als je aan één kant een dunner stuk hebt, vouw dat dan dubbel.
  • Kruid de zalm met dille, peper en zoutvlokjes.
  • Laat het bladerdeeg in de koelkast tot net voor je het wilt gebruiken.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  • Leg de vierkantjes bladerdeeg op het bakpapier en maak ze aan elkaar vast tot een groot vierkant.
  • Bestrijk de zijkanten met eierdooier.
  • Verdeel het bladerdeeg optisch in 3 gelijke delen. Leg de zalmfilet in het onderste gedeelte.
  • Vouw het bovenste deel van het bladerdeeg over de zalm en druk goed aan met een vork of met je vingers, zodat het bladerdeeg mooi dicht is.
  • Bestrijk het bladerdeeg helemaal met losgeklopte eierdooier.
  • Als je nog bladerdeeg over hebt, kan je hier met vormpjes figuurtjes uitsnijden en er de rol mee versieren. Bestrijk ook deze vormpjes met eierdooier.
  • Met een scherp mesje snij je een gleufje in de bladerdeegrol.
  • Bak de zalm 20 - 25 min of tot het bladerdeeg mooi gekleurd is.
  • Laat de zalm even staan en snij hem dan aan.
TIP:

Je kan de zalm ook met groene of rode pesto of met boursin met 3 pepers bijvoorbeeld, bestrijken voor je het bladerdeeg omvouwt.
Bestrooi de bladerdeeg nog met wat sesamzaadjes (wit of zwart) voor het de oven in gaat.
In Delhaize, in de versafdeling, vind je vierkante bladerdeegplakjes, in een pakje van 5. Ideaal!

Reacties