Gegrilde bloemkoolsteak

Foto Cathy Van de Moortele
Een paar weken terug, kocht ik een gietijzeren grillpan van Le Creuset, een van mijn favoriete keukenmerken. De pan is zwaar en geleidt zeer goed en houdt de warmte ook zeer goed vast. Deze pan is prima voor het grillen van vlees, vis en groenten en kan je op alle warmtebronnen gebruiken.
Bloemkoolsteak is zo lekker. Koop een grote bloemkool en snij de steaks uit het middelste deel. De zijkanten kan je dan stomen of gebruiken in een ander gerecht.

Wat hebben we nodig:
  • 50 gr boerenboter, gesmolten
  • peper van de molen
  • zout 
  • zoet paprikapoeder
  • 1 bloemkoolsteak
Hoe gaan we te werk:
  • Kruid de gesmolten boter met peper, zout en zoet paprikapoeder.
  • Leg de bloemkoolsteak op een schaaltje en vet beide kanten in met de kruidenboter. Gebruik hiervoor een kwastje.
  • Giet de rest van de boter over de bloemkool en zet daarna het schaaltje 15 min in de vriezer, zodat de boter kan opstijven.
  • Zet je grillpan op het vuur en laat ze langzaamaan goed opwarmen tot ze heel heet is.
  • Leg de ijskoude bloemkoolsteak in de grillpan en laat ze mooi kleuren aan één zijde.
  • Draai de steak om (wanneer die mooi gekleurd is, laat die zo los van de pan) en grill nu de andere zijde.
  • Klaar!
TIP:

Je kan deze bloemkoolsteak ook garen op een gietijzeren grill op de BBQ. Zorg dat je de grill mee opwarmt met de BBQ zelf, zodat hij door en door warm is.

Reacties