Slaatje van venkel en bloedsinaasappel

Foto Cathy Van de Moortele
Sinaasappelen worden in ons gezin te weinig gegeten. Misschien dat het pellen niet zo leuk is om te doen, maar als de sinaasappelpartjes zo worden aangeboden, neemt iedereen ze in dank aan.
Ik hou van de smaak, van de kleur, van de sappigheid. Gecombineerd met flinterdunne plakjes venkel vind ik ze superlekker!

Wat hebben we nodig:
  • 1 venkel, schoongemaakt
  • 1 - 2  bloedsinaasappelen
  • 1 kleine wortel, geschraapt
  • 1 eetlepel pijnboompitjes, getoast in een droog pannetje
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 eetlepel olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de venkel met de mandoline in zo dun mogelijke plakjes.
  • Snij de boven- en onderkant van de sinaasappelen weg met een scherp mes.
  • Snij de schil weg, van boven naar beneden. 
  • Haal de partjes uit de vliesjes en meng ze voorzichtig onder de geschaafde venkel.
  • Knijp de lege sinaasappel zoveel mogelijk uit en vang het sap op.
  • Snij flinterdunne plakjes van de wortel met de mandoline en meng ook die onder de venkel.
  • Strooi de pitjes over de salade.
  • Kruid met peper, zout en fijngesneden lof van de venkel.
  • Maak een dressing van het sinaasappelsap met een eetlepel olijfolie.
  • Giet de dressing over het slaatje en serveer.
TIP:

Extra vitamientjes!
Vind je geen bloedsinaasappelen, ga dan voor Mineola!

Reacties