Slaatje van venkel en bloedsinaasappel
Foto Cathy Van de Moortele |
Ik hou van de smaak, van de kleur, van de sappigheid. Gecombineerd met flinterdunne plakjes venkel vind ik ze superlekker!
Wat hebben we nodig:
- 1 venkel, schoongemaakt
- 1 - 2 bloedsinaasappelen
- 1 kleine wortel, geschraapt
- 1 eetlepel pijnboompitjes, getoast in een droog pannetje
- peper van de molen
- zout
- 1 eetlepel olijfolie
- Snij de venkel met de mandoline in zo dun mogelijke plakjes.
- Snij de boven- en onderkant van de sinaasappelen weg met een scherp mes.
- Snij de schil weg, van boven naar beneden.
- Haal de partjes uit de vliesjes en meng ze voorzichtig onder de geschaafde venkel.
- Knijp de lege sinaasappel zoveel mogelijk uit en vang het sap op.
- Snij flinterdunne plakjes van de wortel met de mandoline en meng ook die onder de venkel.
- Strooi de pitjes over de salade.
- Kruid met peper, zout en fijngesneden lof van de venkel.
- Maak een dressing van het sinaasappelsap met een eetlepel olijfolie.
- Giet de dressing over het slaatje en serveer.
Extra vitamientjes!
Vind je geen bloedsinaasappelen, ga dan voor Mineola!
Reacties