3 kazen spinazieschotel

Foto Cathy Van de Moortele
Drie soorten kaas, verse spinazie, veel eitjes... en alles in één schotel in de oven. Heerlijk toch? Het hoeft maar 35 min in de oven. Zo klaar dus...

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr verse spinazie, schoongemaakt, gespoeld en uitgelekt
  • 1 prei, wit en groen, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • Herbamare kruidenzout
  • 160 gr Violife Greek white block (of feta kaas), verkruimeld
  • 75 gr geraspte mozzarella
  • 100 gr ricotta
  • 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
  • 8 eieren, losgeklopt
  • Clean Eating Kosmos Anything Seasoning
  • verse peterselie, gesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Laat de spinazie slinken in een grote pan met een scheutje olie.
  • Hak de spinazie fijn en duw er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Besprenkel een grote ovenschaal met wat olie en leg er de spinazie in.
  • Fruit de prei kort aan in een lepeltje olie en leg ze over de spinazie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de Violife, mozzarella en ricotta over de groentjes en bestrooi met de pijpajuintjes.
  • Kruid de losgeklopte eieren met de Anything Seasoning en giet ze over de groentjes.
  • Meng voorzichtig alles onder elkaar.
  • Bestrooi met peterselie.
  • Zet de ovenschotel 35 min in de oven.
  • Laat de ovenschotel 10 min afkoelen voor je hem aansnijdt.
TIP:

Serveer met een groene salade.
De Violife Greek white block is een hele toffe, plantbased vervanger voor de meer gekende feta. Romig, zacht en lekker!
Vervang de geraspte mozzarella eens door geraspte cheddar.

Reacties