Gamba's in looksaus
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 12 gamba Argentina, ontdooid
- 40 gr boerenboter
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 tenen look, gepeld en in plakjes gesneden
- enkele chilivlokjes
- zout
- platte peterselie, gesnipperd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verwijder de koppen en de schalen van de gamba's. Het staartje mag blijven zitten.
- Maak een insnede met een scherp mesje, op de rug van elke gamba. Verwijder voorzichtig het (zwarte) darmkanaal en eventuele andere onzuiverheden.
- Spoel de gamba's en dep ze goed droog.
- Doe de boter, de olie, look en chili in een steelpannetje.
- Verwarm de boter op een heel zacht vuurtje en laat de boter een 10-tal min infuseren met de look en chili.
- Kruid de gamba's met wat zout en leg ze in twee aardewerk ovenschaaltjes. Overgiet ze met de geinfuseerde olie/boter.
- Strooi de peterselie over de gamba's en zet ze 8 min in de oven.
- Werk af met peterselie.
- Serveer met krokant brood.
Sla het verwijderen van het darmkanaal niet over.
Ik heb gekozen voor deze gamba Argentina 20-40 stuks. Deze gamba's zijn zeer groot en smaakvol, met de textuur van kreeft. Ze worden in een doos verkocht, per 2 kg.
De look mag lichtjes bruin worden op het vuur, maar mag niet verbranden, anders wordt hij bitter van smaak.
Reacties