Stoofpotje chorizo en burrata
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 175 gr chorizo, van het velletje ontdaan en in plakjes gesneden
- 1 blik Mutti tomatenblokjes
- 1 grote bokaal witte bonen in tomatensaus
- peper van de molen
- zout
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 100 gr orzo (Griekse pasta)
- verse basilicumpesto
- 1 burrata, uitgelekt
- olijfolie
- Laat een pan zachtjes warm worden op een medium vuur.
- Leg de plakjes chorizo in de pan en laat ze op een medium vuur lichtjes aankleuren. Ze mogen niet hard gebakken worden of krokant worden.
- Na enkele minuten draai je ze om en bak je de tweede kant. De worst is al gaar, dus het is enkel nog aankleuren.
- Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het lege blik met water en voeg ook dat toe.
- Voeg de witte bonen in de tomatensaus toe.
- kruid met peper, zout en oregano. Meng goed om.
- Voeg de orzo toe en zet een deksel op de pan.
- Laat de orzo zachtjes garen in de saus.
- Voeg extra, heet water toe indien nodig.
- Zet de pan op tafel. Werk af met pesto.
- Leg de burrata in het midden van het stoofpotje en snij hem open met een scherp mesje.
- Druppel wat goede olijfolie over het gerecht.
Geef wat vers gebakken stokbrood bij dit stoofpotje.
Ik had geen chorizo in huis, maar wel een heerlijke longaniza ibérico, een gelijkaardige soort worst uit Spanje.
Reacties