Stoofpotje chorizo en burrata

Foto Cathy Van de Moortele
Pittige chorizo, romige burrato, vlezige bonen en kruidige pesto. Hallo, hoe lekker klinkt dat? Je hebt er maar 1 pan voor nodig en er is heel weinig werk aan.

Wat hebben we nodig:
  • 175 gr chorizo, van het velletje ontdaan en in plakjes gesneden
  • 1 blik Mutti tomatenblokjes
  • 1 grote bokaal witte bonen in tomatensaus
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 100 gr orzo (Griekse pasta)
  • verse basilicumpesto
  • 1 burrata, uitgelekt
  • olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Laat een pan zachtjes warm worden op een medium vuur.
  • Leg de plakjes chorizo in de pan en laat ze op een medium vuur lichtjes aankleuren. Ze mogen niet hard gebakken worden of krokant worden.
  • Na enkele minuten draai je ze om en bak je de tweede kant. De worst is al gaar, dus het is enkel nog aankleuren.
  • Voeg de tomatenblokjes toe. Vul het lege blik met water en voeg ook dat toe.
  • Voeg de witte bonen in de tomatensaus toe.
  • kruid met peper, zout en oregano. Meng goed om.
  • Voeg de orzo toe en zet een deksel op de pan.
  • Laat de orzo zachtjes garen in de saus.
  • Voeg extra, heet water toe indien nodig.
  • Zet de pan op tafel. Werk af met pesto.
  • Leg de burrata in het midden van het stoofpotje en snij hem open met een scherp mesje.
  • Druppel wat goede olijfolie over het gerecht.
TIP:

Geef wat vers gebakken stokbrood bij dit stoofpotje.
Ik had geen chorizo in huis, maar wel een heerlijke longaniza ibérico, een gelijkaardige soort worst uit Spanje.





Reacties