Sous-vide kabeljauw

Foto Cathy Van de Moortele
Nooit meer overgare kabeljauw, dankzij de sous-vide precision cooker. Het toestel houdt de vis ook warm, zonder hem verder te garen. Zo kan je hem serveren wanneer jij er klaar voor bent.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kabeljauwhaasje
  • peper van de molen
  • zout
  • citroenzeste, facultatief
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm het warmwaterbad tot 58°C en stel de tijd in op 20 min.
  • Neem een vacumeerzak en vouw de rand over. Op deze manier wordt de rand van de zak niet vuil en kan je hem mooi vacuüm trekken.
  • Kruid de vis met peper, zout en citroenzeste.
  • Stop de vis in de zak, vouw de rand terug over en trek de zak vacuüm.
  • Leg de zak met de vis in het warmwaterbad van zodra de juiste temperatuur bereikt is.
  • Haal de zak uit het warmwaterbad en knip hem open. Laat overtollig vocht wegvloeien of gebruik het om een sausje mee te maken.
  • Serveer warm.
TIP:

Lekker met verse doperwten en aardappelmousseline.

Reacties