Kamado Kip
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 kippenbillen
- BBQ kruiden
- 4 klontjes boter
- 200 ml kippenbouillon, warm
- Verwarm de BBQ tot 160°C met de heat deflectors boven de kolen.
- Voorzie een rooster net boven de heat deflectors.
- Kruid de kippenbillen aan beide zijden met BBQ kruiden.
- Leg de kippenbillen in een vuurvaste schaal.
- Leg op elke kippenbil een klontje boter.
- Giet de warme bouillon tussen de billen. De bouillon moet tot halverwege de billen komen.
- Zet de schotel op je BBQ rooster en sluit het deksel.
- Gaar de billen 45 min, met een deksel op de schaal en sluit ook het deksel van de BBQ.
- Neem het deksel weg. Laat de billen nog 15 min langer garen. Het vocht zal verder verdampen en de boter zal zorgen voor een mooi bruin kleurtje en een heerlijk sausje.
Lekker met perziken en een gemengde salade. Geef er krokant brood bij.
Reacties