Tomatensalade

Foto Cathy Van de Moortele
De zomer is begonnen, de tomaten zijn rijp. Eén van mijn favoriete salades moet toch wel de tomatensalade zijn. Meng verschillende rassen door elkaar en wees niet te zuinig met de olijfolie en balsamico.

Wat hebben we nodig:
  • olijfolie (eventueel geparfumeerd met citroen)
  • 1 coeur de boeuf tomaat
  • 2 ministar tomaatjes
  • 4 honing tomaatjes
  • 4 cherry tomaatjes
  • enkele gekleurde snoeptomaatjes
  • stukje rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • enkele blaadjes basilicum
  • balsamico
  • peper van de molen
  • zoutvlokjes
Hoe gaan we te werk:
  • Sprenkel wat olijfolie op een mooi, groot bord.
  • Snij de coeur de boeuf tomaat in dunne plakken en schik ze op het bord.
  • Snij alle tomaatjes op een andere manier, per soort: sommige tomaatjes laat je heel, andere snij je middendoor of in 4 of je snijdt ze in plakjes.
  • Strooi de tomaatjes over het bord.
  • Versier met uisnippertjes.
  • Leg wat blaadjes basilicum tussen de tomaatjes.
  • Werk af met extra olijfolie, balsamico, peper en zout.
TIP:

Bij Delhaize heb ik een balsamico bal van Terra del Tuono gekocht, die ik boven mijn salade geraspt heb. Heerlijk fris! Rasp deze balsamico boven een mozzarella salade, zonder dat de mozzarella bruin kleurt. Of wat dacht je van wat geraspte balsamico over ijs of een mousse?

Reacties