Eenpansgerecht met Italiaanse worst
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 10 krieltjes, gewassen en gehalveerd
- olijfolie
- 1 Italiaanse worst
- 2 takjes jonge thijm, geritst
- peper van de molen
- fleur de sel
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 8 champignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
- 15 honingtomaatjes, gehalveerd
- verse bieslook
- een handvol rucola
- Stoom de krieltjes tot ze gaar zijn. Zet weg in de koelkast tot de volgende dag.
- Laat wat olijfolie warm worden in een grote hapjespan.
- Bak de krieltjes aan. Laat ze liggen tot één kant mooi gekleurd is. Draai ze dan om.
- Nijp het vlees in stukjes uit de worst. Op die manier heb je gehaktballetjes zonder dat je echt balletjes moet draaien.
- Bak de stukjes worst mee in met de aardappeltjes.
- Kruid met thijm, peper, zout en look.
- Voeg de champignons toe en laat ze kleur krijgen. Schud regelmatig op.
- Voeg de tomaatjes toe en warm nog even goed door.
- Kruid nogmaals af met peper en zout.
- Snipper verse bieslook over het gerecht en strooi de rucola erover. Schud een laatste keer op.
- Verdeel dit pannetje over 2 kommen.
Voeg toe aan dit pannetje wat jij nog in je koelkast hebt.
Je kan de Italiaanse worst ook vervangen door boerenworst of BBQ-worst of wat jij maar lekker vindt.
Ook lekker met blokjes spek.
De rucola kan je ook vervangen door jonge blaadjes spinazie.
Reacties