Eenpansgerecht met Italiaanse worst

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou van eenpansgerechten. De krieltjes stoom ik daags voordien en zet ik koud weg. Op die manier kan je ze mooi bruin bakken. Dit is een snelklaargerechtje. Denk niet dat iemand dat erg vindt.

Wat hebben we nodig:
  • 10 krieltjes, gewassen en gehalveerd
  • olijfolie
  • 1 Italiaanse worst
  • 2 takjes jonge thijm, geritst
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 8 champignons, schoongemaakt en in 4 gesneden
  • 15 honingtomaatjes, gehalveerd
  • verse bieslook
  • een handvol rucola
Hoe gaan we te werk:
  • Stoom de krieltjes tot ze gaar zijn. Zet weg in de koelkast tot de volgende dag.
  • Laat wat olijfolie warm worden in een grote hapjespan.
  • Bak de krieltjes aan. Laat ze liggen tot één kant mooi gekleurd is. Draai ze dan om.
  • Nijp het vlees in stukjes uit de worst. Op die manier heb je gehaktballetjes zonder dat je echt balletjes moet draaien.
  • Bak de stukjes worst mee in met de aardappeltjes.
  • Kruid met thijm, peper, zout en look.
  • Voeg de champignons toe en laat ze kleur krijgen. Schud regelmatig op.
  • Voeg de tomaatjes toe en warm nog even goed door.
  • Kruid nogmaals af met peper en zout.
  • Snipper verse bieslook over het gerecht en strooi de rucola erover. Schud een laatste keer op.
  • Verdeel dit pannetje over 2 kommen.
TIP:

Voeg toe aan dit pannetje wat jij nog in je koelkast hebt.
Je kan de Italiaanse worst ook vervangen door boerenworst of BBQ-worst of wat jij maar lekker vindt.
Ook lekker met blokjes spek.
De rucola kan je ook vervangen door jonge blaadjes spinazie.

Reacties