Spaghetti en Meatballs
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 recept marinarasaus
- 400 gr gemengd gehakt
- 1 ei
- peper van de molen
- zout
- nootmuskaat
- zelfgemaakt paneermeel
- 300 gr (verse) spaghetti
- Maak de saus volgens het recept en laat ze zachtjes trekken.
- Ondertussen meng je het gehakt in een kom met het ei.
- Kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
- Voeg net genoeg paneermeel toe, tot het gehakt niet meer aan je handen kleeft. Voeg niet meer toe dan nodig, anders worden de balletjes te zwaar.
- Maak je handen nat onder de kraan en schud ze af.
- Met licht vochtige handen rol je hapklare balletjes.
- Laat de balletjes even opstijven in de koelkast.
- Mix de saus glad met de staafmixer.
- Leg de balletjes in de warme saus en laat de saus nog 30 min verder pruttelen.
- Kook de spaghetti al dente en voeg ze toe aan de saus, samen met wat kookvocht van de pasta.
- Dit kookvocht zal er voor zorgen dat je de spaghetti goed kan verdelen door de saus en zal er ook voor zorgen dat je spaghetti niet gaat samenklitten in de saus.
- Serveer meteen.
Deze verse spaghetti heb ik gemaakt van 150 gr water en 300 gr semolabloem.
Maak de ballen niet te groot.
Reacties