Black Eyed Peas
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 1 grote ui, gepeld en grof gesnipperd
- 3 tenen look, gepeld en geperst
- 250 gr gerookt en gezouten spek, in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, schoongemaakt en in blokjes gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 verpakking tomato frito
- 1 eetlepel majoraan (marjolein)
- verse bladpeterselie, gesnipperd
- peper van de molen
- zout
- 2 blikken black eyed peas, gespoeld en uitgelekt
- Laat wat olijfolie goed warm worden in een zware pot, type Le Creuset.
- Fruit de ui aan en laat ze lichtjes kleuren.
- Voeg de look toe en bak even mee.
- Voeg de paprikablokjes toe en roer goed om. Laat ze even meebakken.
- Roer de tomatenpuree door de groenten en spek en laat die even meebakken zodat hij zijn smaakstoffen kan vrijgeven.
- Giet de tomatenblokjes en de tomato frito in de pot en kruid met majoraan, peterselie, peper en zout.
- Roer goed om.
- Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en verminder de warmte.
- Laat deze saus zo'n 30 min trekken op een heel zacht vuur.
- Roer de bonen door de saus en warm nog even goed door.
Serveer de black eyed peas met krokant stokbrood of met pasta.
Reacties