Chocolate chip cookies

Foto Cathy Van de Moortele
Of je hebt de kinderen ondertussen al achter het behang gehangen of je hebt ze verstopt onder een bed. In deze tijd waar ze ons om de oren slaan met het corona virus, is het niet eenvoudig om kinderen die moeten thuisblijven van school, bezig te houden. Ik heb echter nog geen enkel kind gekend, dat niet graag koekjes bakt. Doe elke dag tenminste 1 leuke activiteit met je kinderen en haal de banden aan. Het is apart om zoveel tijd samen door te brengen als je dat niet gewend bent, maar dat hoeft absoluut niet negatief te zijn. Babbel met je kind tijdens het mengen van het deeg. Laat hen ronduit vertellen over wat hen bezighoudt en moedig hen aan om sterk te blijven.

Wat hebben we nodig:
  • 115 gr soja Alpro bakboter
  • 115 gr boerenboter
  • 140 gr donkerbruine suiker
  • 70 gr fijne griessuiker
  • snuifje natriumbicarbonaat
  • 2 eieren
  • merg van 1 vanillestok
  • 350 gr patisseriebloem
  • 200 gr chocolate chips
Hoe gaan we te werk:
  • Mix de twee soorten boter door elkaar met de K-klopper, tot ze helemaal gemengd zijn.
  • Voeg de 2 soorten suiker en het natriumbicarbonaat toe en klop mooi door elkaar.
  • Klop de eieren en het vanillemerg door het beslag.
  • Doe de bloem in 2x bij het beslag en meng goed.
  • Voeg de chocolate chips toe en meng een laatste maal.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
  • Met een kleine koekjesschep, maak je gelijke hoopjes van het deeg. De koekjes lopen niet uit, dus je hoeft ze niet echt te spreiden. 
  • Bak de koekjes 10 - 12 min. 
  • Haal de bakplaat uit de oven. Neem een glas en duw de onderkant van het glas op de koekjes, zodat ze platter worden.
  • Laat de koekjes afkoelen op de bakplaten en bewaar ze dan in een luchtdichte trommel.
TIP:

Voor zachtere koekjes ga je voor 10 min baktijd. 

Reacties