Chocolate chip cookies
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 115 gr soja Alpro bakboter
- 115 gr boerenboter
- 140 gr donkerbruine suiker
- 70 gr fijne griessuiker
- snuifje natriumbicarbonaat
- 2 eieren
- merg van 1 vanillestok
- 350 gr patisseriebloem
- 200 gr chocolate chips
- Mix de twee soorten boter door elkaar met de K-klopper, tot ze helemaal gemengd zijn.
- Voeg de 2 soorten suiker en het natriumbicarbonaat toe en klop mooi door elkaar.
- Klop de eieren en het vanillemerg door het beslag.
- Doe de bloem in 2x bij het beslag en meng goed.
- Voeg de chocolate chips toe en meng een laatste maal.
- Verwarm de oven voor op 180°C en zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
- Met een kleine koekjesschep, maak je gelijke hoopjes van het deeg. De koekjes lopen niet uit, dus je hoeft ze niet echt te spreiden.
- Bak de koekjes 10 - 12 min.
- Haal de bakplaat uit de oven. Neem een glas en duw de onderkant van het glas op de koekjes, zodat ze platter worden.
- Laat de koekjes afkoelen op de bakplaten en bewaar ze dan in een luchtdichte trommel.
Voor zachtere koekjes ga je voor 10 min baktijd.
Reacties