Farfalle met venkelworst en tomaat
Foto Cathy Van de Moortele |
lekkere boerenworst en koop meteen ook een potje venkelzaadjes. Zo stel jij je eigen venkelgehakt samen.
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 sjalot, gepeld en gesnipperd
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 1 grote wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 2 venkelworsten (of 2 boerenworsten en 1 eetlepel venkelzaadjes)
- 100 ml rode wijn
- 1 blik Mutti gepelde tomaten
- peper van de molen
- zout
- 1 eetlepel tomatenkruiden
- verse bladpeterselie, gesnipperd
- 200 gr farfalle
- Laat de olie warm worden in een grote hapjespan.
- Fruit de sjalot glazig en voeg de look toe.
- Laat de look even meebakken.
- Doe de wortelblokjes in de pan en laat ze op zacht vuur meegaren.
- Nijp het worstenvlees uit de darmen en verkruimel het gehakt in de pan.
- Bak rul.
- Blus met rode wijn en laat die praktisch inkoken.
- Zet de staafmixer in de gepelde tomaten en giet deze passata in de pan.
- Spoel het blik om met water en voeg het water ook toe aan de pan.
- Kruid met peper, zout en tomatenkruiden.
- Breng de saus even aan de kook en laat ze dan verder pruttelen op laag vuur.
- Strooi verse peterselie in de saus en laat ze nog even verder garen.
- Kook de farfalle beetgaar en voeg ze toe aan de saus.
- Laat de farfalle nog even verder garen in de saus.
- Werk af met nog extra peterselie.
Je kan ook 1 selderstengel toevoegen aan de saus, in blokjes gesneden.
De wijn geeft extra diepte aan de saus.
Tomatenkruiden is een mengeling die ik koop bij Delhaize. Je kan ook zelf je mengeling maken met oregano, basilicum, uipoeder, lookpoeder, peterselie.
Reacties