Gevulde inktvis op de BBQ

Foto Cathy Van de Moortele
Doordat er minder naar de winkel gegaan wordt, ben ik mijn diepvriezer aan het leegmaken. Geen slechte zaak! Mijn zak inktvistubes zat blijkbaar niet langer in de lade "vis", vandaar dat ik hem een beetje uit het oog verloren was. Meteen ook een zak scampi uitgehaald en een portie inktvisringen. Tijd om de Kamado op temperatuur te brengen!

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr driekleurige quinoa
  • 800 gr reuze inktvistubes, ontdooid en drooggedept
  • 1 zakje Fish Taco kruiden van Santa Maria (hou 1 eetlepel van de mix apart voor de vulling)
  • 500 gr scampi, ontdooid, gepeld en van het darmkanaal ontdaan
  • 150 gr inktvisringen, natuur, ontdooid
  • 1 dunne preistengel, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en fijngehakt
  • enkele chilivlokjes
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snuifje zout
  • 2 eetlepels teriyaki saus
  • handvol platte peterselie, fijngesnipperd
  • 1 limoen
Hoe gaan we te werk:
  • Stook de BBQ op tot 260°C, met de gietijzeren grill goed ingevet, rechtstreekse warmte.
  • Kook de quinoa gaar in kokend water. De quinoa is gaar wanneer er een klein "staartje" uit het graantje komt. Giet af en laat afkoelen.
  • Wrijf de inktvistubes in met de Fish Taco kruiden aan alle zijden (binnenkant niet).
  • Hak de scampi en inktvisringen zo fijn mogelijk met een scherp mes.
  • Meng de scampi en inktvis met de prei, look, chilivlokjes, het limoensap, de olijfolie en het zout.
  • Roer de teriyaki saus onder de vulling en meng goed.
  • Laat een grote pan goed warm worden en fruit deze mengelin kort aan, zodat de scampi en inktvis gaar zijn. Het heeft niet veel nodig en het vocht zal verdampen.
  • Meng de vulling met de quinoa en de peterselie.
  • Doe de vulling in een spuitzak en knip het teutje er af. Zorg dat je genoeg afknipt, zodat de vulling er makkelijk door kan.
  • Vul elke tube voor 2/3 op met deze vulling.
  • Vul de tubes niet voller, om te vermijden dat de vulling uit de tubes puilt tijdens het grillen. Door de hitte van de BBQ, zal de inktvis meteen krimpen. Teveel vulling zorgt voor problemen.
  • Vet elke tube langs beide zijden nog eens in met olijfolie.
  • Leg de tubes op de grill en sluit het deksel.
  • Laat de inktvis aan beide zijden zo'n 4 min grillen.
  • Leg de inktvistubes op een plank en besprenkel ze met limoensap. 
  • Snij de inktvistubes in plakken en dien meteen op.
TIP:

Ook koud is deze gevulde inktvis lekker. Maakt niet uit als je er over hebt, die al gegrild zijn.
Waar vind je die grote inktvistubes? Hier dus!

Reacties