Snijboontjes met witte wijn

Foto Cathy Van de Moortele
Ze liggen weer volop in de rekken: verse snijboontjes! Heerlijk zijn ze! Tijd om de snijbonenmolen weer uit de kast te halen. Dit accessoire past perfect op mijn Kenwood en is een onderdeel van de gewone rasp. Je stopt deze platte peulen in een gleuf en ze komen er perfect fijngesneden uit. Snijboontjes worden meestal heel fijn en diagonaal versneden.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr snijbonen
  • 30 gr boerenboter
  • 1 ui, gepeld en gesnipperd
  • 150 ml witte wijn
  • peper van de molen
  • zout 
  • sap van 1/2 citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Was de peulen en snij de uiteinden weg.
  • Haal de bonen door de snijbonenmolen of snij ze diagonaal in heel fijne reepjes.
  • Laat de boter smelten in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Fruit de uisnippers glazig en voeg de boontjes toe.
  • Laat de boontjes even goed meebakken, zonder ze te laten kleuren.
  • Blus met de witte wijn en laat verder garen. Reken hiervoor op zo'n 15 - 20 min. Zet een deksel op de pan, zodat het vocht niet te snel verdampt.
  • Kruid met peper, zout en citroensap.
TIP:

Heb je nog witte bonen in blik staan? Die doen het prima onder de tuinbonen.
Voeg gerust wat extra wijn of water toe, als de boontjes te droog worden maar nog niet gaar genoeg zijn.

Reacties