Snijboontjes met witte wijn
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 400 gr snijbonen
- 30 gr boerenboter
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 150 ml witte wijn
- peper van de molen
- zout
- sap van 1/2 citroen
- Was de peulen en snij de uiteinden weg.
- Haal de bonen door de snijbonenmolen of snij ze diagonaal in heel fijne reepjes.
- Laat de boter smelten in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Fruit de uisnippers glazig en voeg de boontjes toe.
- Laat de boontjes even goed meebakken, zonder ze te laten kleuren.
- Blus met de witte wijn en laat verder garen. Reken hiervoor op zo'n 15 - 20 min. Zet een deksel op de pan, zodat het vocht niet te snel verdampt.
- Kruid met peper, zout en citroensap.
Heb je nog witte bonen in blik staan? Die doen het prima onder de tuinbonen.
Voeg gerust wat extra wijn of water toe, als de boontjes te droog worden maar nog niet gaar genoeg zijn.
Reacties