Avocado toast met geroosterde bloemkool

Foto Cathy Van de Moortele
Dit is het soort lunch dat ik graag op een menukaart zou zien staan. Ik zou er zelfs voor uit mijn kot komen. In betere tijden, wel te verstaan. Zo eenvoudig, snel klaar en boordevol smaak. De  geroosterde bloemkool mag gerust koud geserveerd worden, maar lauwwarm is ook lekker.

Wat hebben we nodig:
  • enkele roosjes bloemkool
  • olijfolie
  • snuifje kurkuma
  • snuifje zoet paprikapoeder
  • peper van de molen
  • fleur de sel
  • korianderpoeder
  • komijnpoeder
  • 2 dikke sneden zelfgebakken brood
  • 2 avocado's, ready to eat
  • sap van limoen
  • sriracha mayonaise
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Zet een bakplaat, bekleed met aluminiumfolie (voor een makkelijke clean up), klaar.
  • Maak de bloemkool schoon en zorg voor gelijke roosjes van formaat.
  • Besprenkel de bakplaat met wat olijfolie en leg de roosjes bloemkool erop.
  • Besprenkel nu ook de bloemkool met wat olijfolie.
  • Kruid de bloemkool met kurkuma en paprika voor kleur. Kruid met peper en zout en een snuifje koriander en komijn.
  • Wentel alles door elkaar met je handen.
  • Dek af met een tweede vel aluminiumfolie en maak er een pakketje van.
  • Met een aardappelmesje prik je enkele gleufjes in de folie (bovenkant).
  • Zet de bakplaat 25 min in de oven.
  • Verwijder de folie en laat de bloemkool nog even kleuren en krokant worden.
  • Ondertussen besprenkel je het brood aan beide zijden met wat olijfolie.
  • Toast het brood aan beide zijden in de oven op de grillstand.
  • Haal het vruchtvlees uit de avocado's en plet het met een vork. Het mag best grof geplet zijn.
  • Kruid met peper, zout en limoensap.
  • Besmeer de toasten met de avocadopuree.
  • Beleg de avocadopuree met de stukjes bloemkool.
  • Werk af met streepjes sriracha mayonaise voor extra pit en nijp nog een half limoentje uit boven de toasts.
TIP:

Voeg gerust wat chilivlokjes toe aan de bloemkool voor als het wat pikanter mag.

Reacties