Farfalle met asperges en artisjok
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr farfalle
- 1 eetlepel olijfolie
- klontje boerenboter
- 8 groene asperges, schoongemaakt en in stukken gesneden
- 1 bokaal artisjokharten, uitgelekt en doormidden gesneden
- enkele chilivlokjes
- 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
- verse bladpeterselie, gesnipperd
- zout
- zeste van 1/2 citroen
- sap van 1/2 citroen
- Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
- Breng een grote pot met ruim, gezouten water aan de kook.
- Ondertussen verhit je een grote hapjespan en je laat er de olie en boter goed warm in worden.
- Wok de asperges in de hete pan en schud ze goed op.
- Voeg de artisjokharten toe en laat ze even meebakken zodat ze wat kleur krijgen.
- Kruid met chili, look, peterselie en een snuifje zout.
- Kook de farfalle al dente en voeg hem toe aan de pan.
- Werk af met citroenzeste en citroensap.
- Serveer de pasta in 2 mooie kommen.
- Strooi wat verse Parmezaanse krullen over de pasta.
TIP:
Groene asperges hoef je niet te schillen. Snij wel het onderste, hardere stuk weg. Je mag ze gerust beetgaar serveren.
Reacties