Farfalle met asperges en artisjok

Foto Cathy Van de Moortele
Wat een heerlijke combinatie! Ik had groene asperges gekocht en in de voorraadkast staan altijd bokaaltjes artisjok. Het leek me een zeer goed idee om die te combineren tot een mooi geel-groen pastagerecht. Helemaal lente, helemaal yummy. De farfalle heb ik zelf gemaakt, maar je kan die uiteraard ook gewoon gedroogd kopen.

Wat hebben we nodig:

  • 200 gr farfalle
  • 1 eetlepel olijfolie
  • klontje boerenboter
  • 8 groene asperges, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 bokaal artisjokharten, uitgelekt en doormidden gesneden
  • enkele chilivlokjes
  • 2 tenen look, gepeld en gesnipperd
  • verse bladpeterselie, gesnipperd
  • zout
  • zeste van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • Parmezaanse kaas

Hoe gaan we te werk:

  • Breng een grote pot met ruim, gezouten water aan de kook.
  • Ondertussen verhit je een grote hapjespan en je laat er de olie en boter goed warm in worden.
  • Wok de asperges in de hete pan en schud ze goed op.
  • Voeg de artisjokharten toe en laat ze even meebakken zodat ze wat kleur krijgen.
  • Kruid met chili, look, peterselie en een snuifje zout.
  • Kook de farfalle al dente en voeg hem toe aan de pan.
  • Werk af met citroenzeste en citroensap.
  • Serveer de pasta in 2 mooie kommen.
  • Strooi wat verse Parmezaanse krullen over de pasta.

TIP:

Groene asperges hoef je niet te schillen. Snij wel het onderste, hardere stuk weg. Je mag ze gerust beetgaar serveren.

Reacties