Vegan spaghetti met butternut en spinazie
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 330 gr semola de Cecco
- 1/2 koffielepel zout
- 115 gr water, lauwwarm
- 2 eetlepels olijfolie
- enkele chilivlokjes
- 1 sjalot, gepeld en gesnipperd
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 100 gr butternut, geschild en in blokjes gesneden
- 250 gr kastanjechampignons, in plakjes gesneden
- enkele takjes jonge thijm, geritst
- 200 gr verse, jonge spinazie, gewassen en uitgelekt
- peper van de molen
- snuifje zout
- 2 eetlepels pompoenpitten, getoast in een droog pannetje
- Meng de semola met het zout en voeg er het water geleidelijk aan toe.
- Kneed het deeg tot het mooi homogeen en zacht is.
- Laat het deeg in plastic folie een half uurtje rusten.
- Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol elke portie uit tot een lang pastavel.
- Snij de vellen af op 40 cm.
- Bebloem de pastavellen en laat ze even drogen.
- Versnij de pastavellen tot spaghetti of tagliatelle of wat je zelf graat eet.
- Laat de pasta even drogen op een pastadroogrek.
- Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en breng die aan de kook.
- Ondertussen verwarm je de olijfolie in een grote hapjespan.
- Voeg de chilivlokjes toe en bak ze mee aan in de olie.
- Fruit de sjalotsnippers tot ze glazig zijn en laat de look dan ook even meefruiten.
- Voeg de butternut toe en bak die mee, tot ze praktisch gaar zijn.
- Doe de champignons in de pan en bak ze mee.
- Kruid met thijm.
- Meng de spinazie door het gerecht en laat ze slinken.
- Kook de pasta beetgaar.
- Meng de pasta met de groenten en vergeet niet om ook een pollepel pastakookvocht toe te voegen.
- Kruid af met peper en zout.
- Strooi de pompoenpitten over het gerecht en serveer de pasta in 2 diepe kommen.
Ik maak mijn pasta met mijn Kenwood pastamaker en verwerk hem dan tot spaghetti met de Kenwood spaghettimaker.
Reacties