Raita van radijs

Raita kennen we eerder van raita met komkommer. Het is een dikke yoghurt die we eten bij Turkse of Indiase gerechten. Ik had geen komkommer in huis, maar wel heel wat radijzen, vers geplukt op de zelfoogstboerderij. Een verrassende variant!
Foto Cathy Van de Moortele

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr volle Griekse yoghurt
  • 200 gr radijsjes, schoongemaakt en grof geraspt
  • snuifje grof zout
  • verse munt, gesnipperd
  • 1/4 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • sap van 1/2 citroen
  • olijfolie
Hoe gaan we te werk:
  • Giet de yoghurt af door een fijn zeefje, zodat hij mooi dik is.
  • Meng de yoghurt met de radijsjes en kruid met zout.
  • Roer de munt, rode ui en het citroensap door de yoghurt.
  • Werk af met olijfolie.
TIP:

Ook lekker op toast, met gerookte zalm.

Reacties