Cappelletti van kalfstong in bouillon

Foto Cathy Van de Moortele
Ik had net een kalfstong klaargemaakt voor mijn man, toen ik bedacht dat dit smeuïge, zachte vlees wel een ideale vulling zou kunnen zijn voor cappelletti. Ik heb stiekem wat stukjes tong aan de kant gelegd en die gepureerd. Nee, ik heb er geen spijt van gehad. Het was heerlijk!

Wat hebben we nodig:
  • verse pasta op basis van 2 eieren en 200 gr semola de Cecco
  • 150 gr gekookte kalfstong
  • kalfsbouillon, heet
  • een handvol sperziebonen, in stukjes gesneden
  • 50 gr diepvrieserwtjes, ontdooid
  • verse dragon, geritst
  • zout
  • peper van de molen
  • 35 gr hazelnoot, in grove stukjes gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Maak de pasta volgens het recept en laat die 30 min rusten in een plastic zakje.
  • Cutter de kalfstong in de keukenrobot tot een smeuïge massa. 
  • Rol het pastadeeg uit tot lange vellen en steek er cirkels uit.
  • Leg op elk pastacirkeltje een hoopje vulling. 
  • Vouw dicht tot een halve maan en druk de randjes goed aan.
  • Breng de uiteinden naar elkaar toe en vouw ze over elkaar. Nijp goed dicht.
  • Laat de cappelletti even drogen op een pastadroogrek. 
  • Zet een grote pot met ruim, gezouten water op het fornuis en breng die aan de kook.
  • Doe de cappelletti samen met de boontjes in het kookwater en laat ze garen.
  • Doe de erwtjes in een diep bord, samen met de hazelnootstukjes.
  • Schep de gare boontjes en cappelletti in het bord.
  • Overgiet met de bouillon.
  • Werk af met dragon, peper en zout, hazelnoot.
TIP:

De cappelletti kan je perfect invriezen. Leg ze daarvoor op een bakplaat met bakpapier. Laat voldoende tussenruimte, zodat ze niet aan elkaar vast vriezen. Eens bevroren, breng je ze over in een diepvrieszakje. Vergeet de vulling niet te noteren op het zakje, alsook de datum van invriezen.
Als je het niet ziet zitten om cappelletti te vouwen, kan je er ook altijd ravioli van maken. Rol twee lange vellen pasta uit. Op het eerste vel leg je hoopjes vulling. Leg er het tweede vel over en druk goed aan. Snij de ravioli uit.

Reacties