Gebakken tarwe
Foto Cathy Van de Moortele |
klaargemaakt en ik had nog best wat tarwe over. Ideaal om er "nasi" goreng van te maken dus.
Wat hebben we nodig:
- olijfolie
- 3 pijpajuintjes, schoongemaakt en gesnipperd
- 200 gr gekookte tarwe, afgekoeld
- 50 gr diepvrieserwtjes
- 1 grote wortel, geschraapt en grof geraspt
- 150 gr kippenwit of ham, gesnipperd
- witte peper
- snuifje zout
- 4 eieren
- scheutje sojasaus
- scheutje sesamolie
- Laat een lepel olie goed warm worden in een grote antikleefpan.
- Bak de pijpajuintjes even aan, tot ze wat zachter zijn. Ze mogen niet kleuren.
- Voeg de gekookte, koude tarwe toe en laat die mee warm worden.
- Meng de diepgevroren erwtjes, de geraspte wortel en de kip (of ham) onder de tarwe en schep goed om.
- Warm het gerecht goed door.
- Kruid met peper en een klein beetje zout.
- Maak ruimte in het midden van de pan voor de eieren. Schuif de andere ingrediënten naar de zijkanten, zodat je een cirkel van gebakken tarwe overhoudt, met een gat in het midden.
- Breek de eieren één voor één in de cirkel en laat ze 1 min bakken.
- Breek de dooiers met je spatel en roer de eieren om.
- Meng de eieren helemaal door de tarwe en roerbak tot ze gaar zijn.
- Werk af met sojasaus en sesamolie.
Gebruik liefst tarwe die daags voordien gekookt is. Volledig afgekoeld is beter dan net gekookt en nog warm.
Je kan het kippenwit of de ham ook vervangen door roze garnaaltjes of restjes gekookte kip.
Reacties