Havermout cranberry koekjes
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 225 gr boerenboter, op kamertemperatuur
- 180 gr lichtbruine suiker
- 100 gr fijne griessuiker
- 2 eieren
- 45 gr melk
- 250 gr patisseriebloem
- 1/2 koffielepel zout
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 koffielepel natriumbicarbonaat
- het merg van 1 vanillestokje
- 250 gr havermout
- 120 gr gedroogde veenbesjes
- Verwarm de oven voor op 180°C. Zet enkele bakplaten met bakpapier klaar.
- Klop de boter romig met de twee soorten suiker. Gebruik hiervoor de K-klopper van de Kenwood.
- Voeg de eieren Ć©Ć©n voor Ć©Ć©n toe en klop goed op.
- Voeg ook de melk toe.
- Meng de bloem met het zout, bakpoeder, natriumbicarbonaat en vanillemerg.
- Meng de droge ingrediƫnten door de natte.
- Voeg de havermout toe en meng nogmaals goed door.
- Als laatste voeg je de veenbesjes toe. Meng kort.
- Je kan er nu voor kiezen om kleine koekjes te maken of 25 grote.
- Met een knijpschep voor roomijs, schep je gelijke hoopjes op de bakplaten.
- Laat voldoende ruimte tussen de porties deeg, want uiteraard zullen de koekjes uitspreiden tijdens het bakken.
- Bak de koekjes 15-18 min, naargelang de grootte.
- De koekjes zijn klaar eens ze mooi gekleurd zijn.
- Ze zullen nog een beetje zacht zijn wanneer ze de oven uit komen, maar ze harden uit tijdens het afkoelen.
Krokante koekjes bewaar je best in een blikken koekjestrommel.
Reacties