Indiase geroosterde aardappeltjes

Foto Cathy Van de Moortele
De Indiase keuken... het heeft iets geurigs, iets warms, iets koesterend. Ik hou van de specerijen, het knetteren van het mosterdzaad, de garam masala die alles net iets beter maakt. Dit is een (h)eerlijk bijgerecht, maar ik durf het ook wel eens eten zoals het hier beschreven staat. Als jij van pit houdt, doe er dan gerust een pepertje in.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg rode aardappelen, gewassen en in gelijke stukken gesneden
  • 1 koffielepel witte mosterdzaadjes
  • verse gember naar smaak, fijngesnipperd
  • 3 tenen look, gepeld en geperst
  • een snuifje zout
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1/2 koffielepel garam masala
  • verse koriander, grof gehakt
  • verse munt, grof gehakt
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • partjes citroen
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Meng één eetlepel olijfolie met de aardappelen.
  • Verwarm de andere eetlepel olijfolie in een pan.
  • Voeg de mosterdzaadjes toe en laat ze poffen.
  • Zet het vuur wat lager en voeg de gember en look toe.
  • Blijf goed roeren.
  • Voeg het zout, de kurkuma en garam masala toe. Laat de specerijen even meebakken.
  • Giet dit kruidenmengsel over de aardappeltjes en meng goed.
  • Verdeel de aardappelen over de bakplaat, in een enkele laag.
  • Bak de aardappelen goudbruin en zacht in 40 min.
  • Strooi de koriander en munt over de aardappeltjes.
  • Geef de aardappelen extra smaak met het citroensap.
TIP:

Je kan ook rode krieltjes gebruiken.
Als de rode aardappelen een mooie, gave schil hebben, hoef je ze niet te schillen. Is de schil wat ruwer, dan zal ze ook minder aangenaam te eten zijn: schillen dus.

Reacties