Herfstsoep
Foto Cathy Van de Moortele |
In deze soep zitten naast de vele groentjes, ook oranje linzen (koraallinzen). Koraallinzen zijn gekend voor hun gebruik in soepen en curry's, omdat ze gewoon wegsmelten en dikte geven aan je gerecht. Neem geen linzen die al 2j in je kast liggen: die krijg je nooit zacht. Koop ze nieuw en kijk goed naar de houdbaarheidsdatum want in de winkel willen ze ook wel eens te lang blijven liggen.
Wat hebben we nodig:
- 1 eetlepel olijfolie
- 60 gr ui, gepeld en fijngesnipperd
- 30 gr bleekselder, fijngesneden
- 125 gr wortel, geschraapt en in grove brunoise gesneden
- 140 gr courgette, schoongemaakt en in grove brunoise gesneden
- 170 gr aardappel, geschil en in blokjes gesneden
- 100 gr koraallinzen, gewassen in een kom water en uitgelekt
- 1 blik tomatenblokjes
- 600 gr groentebouillon, heet
- 1 takje thijm, geritst
- peper en zout
- peterselie, gesnipperd
- Doe de olie in de kan van de soupmaker en zet het deksel op de kans.
- Kies voor de sauteerfunctie en laat de olie goed warm worden in 1-2 min.
- Voeg de ui en selder toe en fruit de groentjes 2 min aan onder deksel.
- Voeg de wortel, courgette, aardappel, linzen, tomatenblokjes en hete bouillon toe.
- (Je moet nu bijvullen met heet water tot aan het bovenste lijntje van 4 pers.)
- Voeg de thijm toe en zet het deksel op de kan.
- Kies jouw gewenste methode (ik heb de soep helemaal smooth laten mixen, maar je kan ook kiezen voor half gemixt of chunky).
- Werk de soep af met peper, zout, peterselie en wat olijfolie.
- Giet de soep in 4 kommen en serveer met hompen brood.
Je kan ook wat Parmezaanse kaas raspen over de soep.
Reacties